Cakes Gebak

Chocolade-truffel cake met amarettoroom

0
Please log in or register to do it.

INGREDIËNTEN

print 50 g blanke amandelen
print 250 g extra pure chocolade, in stukjes
print 150 g boter, in blokjes
print 5 eieren, gesplitst
print 150 g kristalsuiker
print 1 el amandellikeur (bijv amaretto)
print zout
print cacaopoeder, om te bestrooien
print Voor de amarettoroom
print 125 ml slagroom
print 1 el poedersuiker
print 1 el amandellikeur (bijv amaretto)
print Extra: keukenmachine,
print ingevette springvorm van 24 cm ø

 

BEREIDING

Verwarm de oven voor op 160°C. Maal in een keukenmachine de amandelen fijn. Smelt in een pannetje de chocolade samen met de boter al roerend op heel laag vuur. Haal van het vuur en laat iets afkoelen. Voeg de eidooiers 1 voor 1 aan het chocolademengsel toe. Roer er dan 50 g suiker, amandelen en likeur door.
Klop met een mixer de eiwitten met een mespunt zout tot zachte pieken. Klop er beetje bij beetje 100 g suiker door. Blijf kloppen tot er een stijve glanzende massa ontstaat. Spatel het eiwitschuim luchtig door het chocolademengsel. Schep het beslag in de taartvorm en bak 30-35 min in het midden van de oven.

Neem uit de oven en laat afkoelen. Klop voor de amarettoroom de slagroom met de poedersuiker stijf. Meng er de likeur door. Bestrooi met cacaopoeder en serveer met de amarettoroom.

Citroen Soufflé
Nutella brownie in een mok

Reactions

0
0
0
0
0
0
Already reacted for this post.

Reactions

Wees de eerste die liked!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *